Å forklare utstillingsteknikk er ikke lett, men jeg skal i grove trekk prøve å forklare.

Har du et speil fra gulv til tak er det fint å trene hunden foran dette. Da ser du det samme som dommeren. Det er nemelig ikke så lett å se ovenifra hvordan vi stiller opp hunden ved siden av oss.

utstillingteknikk

Tren hunden til å vise tenner. Gjør det til en rutine minst en gang i uka, løft opp leppene slik at alle jeksler sees. Dommeren skal se på bitt og tenner så det er en fordel at hunden er vant til dette. Be familie og venner å gjøre det samme, slik at hunden er trygg på vise tenner. Dommeren kjenner på de forskjellige kropps-deler. Er ikke hunden vant til å bli tatt i, vil den muligens protestere og trekke seg vekk fra dommeren både ved tannvisning og berøring. Da har du i utgangspunktet allerede gitt dommeren et negativt syn på hunden. Det skal ikke være noen slåsskamp mellom dommer og hund for å kunne se og kjenne på hunden.

Står derimot hunden stille på sine fire ben mens dommeren undersøker, er hunden både trygg på det som foregår og vil vise seg avslappet og glad. Tren grundig på dette hjemme så hverken hunden, du eller dommeren får en negativ overraskelse.

Så var det selve oppstillingen. Hunden skal stå i ro med fire ben plantet i bakken. Sett fra siden og forfra skal forbena stå loddrett i forhold til underlaget. Bakbenas nedre del (hasen) skal også stå loddrett sett fra siden og bakfra. Juster hodet slik at hunden ser rett fram. Hvis hunden godtar det; hold halen rett ut eller svakt nedover, aldri over rygglin-jen. I motsatt fall ikke rør den, hunden vil ved mismot sette seg.

Da får vi den klassiske måte å løfte hunden opp i stående stilling igjen. Man tar et grepa tak under buken med det resultat at ryggen og lendet karper ( mynde overlinje) og vinklene minner om kosteskaft.

Må du løfte gjør det bakfra. Aller helst, gå to skritt fram så reiser hunden seg opp selv.

Dommeren skal se hundens bevegelser. Tren på å løpe med den pent i bånd på din ven-stre side, uten at den hopper, spretter eller kryper. Bruk et tynt bånd av metall, ikke bredelær eller nylonbånd.

Leter du etter noe?

180x500-Stott-oss_med_din_Grasrotandel
 

Samarbeidspartnere

LOGO RC 485

 

 

 

 

Ledig annonseplass
Kontakt
dersom du ønsker
å annonsere her!