Da var ØFKs Rugdeprøven 1 gjennomført, og vi må kunne si at dette ble en meget vellykket og hyggelig opplevelse. Fine terreng og mye fugl, noe som gir glade hunder og førere.

  • Dag 1: Regn i luften helt inn mot opprop, så lettet det og det ble en fin overskyet dag.  Fuglen var noe lett på vingene i starten, men ble noe mer velvillig utover dagen.
  • Dag 2: Våknet vi til snødekket landskap og var spent på hvordan dette ville påvirke rugden? Den oppførte seg tilnærmet som dag 1.

Totalt har vi hatt 60 hunder og førere ute i terrengene våre fordelt over to dager.  Av disse ble 13 hunder premiert fordelt på 2x1AK, 8x2AK og 3x3AK. Det gir en premieringsprosent på over 20%.

Vi kåret også prøvens beste hund både lørdag og søndag. Lørdag gikk denne gjeve prisen til IS Bjerkaasens Phoenix eier/fører Andreas Ranje, og på søndag til GS Pointmanns Jubel og eier/fører Jørn Gunnar Bowitz.

test

Bilde 1: Andreas Ranje - Bilde 2: GS Pointmanns Jubel og eier Jørn Gunnar Bowitz

Gode tilbakemeldinger fra alle terrenger, men Svinndal utpeker seg nok som et bedre høstterreng enn hva det gjorde på rugde nå i mars. Dette tar vi med oss videre i evalueringen.

Mye av årsaken til at så mange sitter igjen med en hyggelig opplevelse er stemningen man klarte å skape rundt dette arrangementet. Mange er spente når man skal på prøve, men når man møter lukt av nystekte vafler, fyr i bålpanna med kaffe og hyggelige mennesker bidrar det til å senke skuldrene på mange.

Det var en utfordring å få på plass nok dommere og vi hadde dessverre en lang venteliste. Men det ble gjort et siste forsøk på FB for å få på plass flere dommere og det ga resultat. En riktig stor takk til alle dommere som stilte opp, slik at ventelisten krympet og de fleste fikk delta. Og takk til Lone som organiserte dette.

For gjennomføring av en slik prøve er man helt avhengig av et stort apparat av frivillige. Terrenger skal avtales med grunneiere, det skal stilles kjentmenn i alle terrenger, alt det administrative skal på plass, det skal lages og serveres mat, det skal rigges for å ta imot og ivareta mange hunder og mennesker, og sist, men ikke minst skal hver ekvipasje bedømmes av en godkjent dommer og resultat publiseres på FB. Vi vil derfor rette en stor takk til alle som bidro til at dette lot seg gjennomføre.

Vi gleder oss til november da Rugdeprøven 2 skal gjennomføres.  Velkommen tilbake!

ØFK retter en stor takk til våre sponsorer:

Vår hovedsponsor var Dyrefor.no.  For dommergaver etc. stilte Nøisom og Gullpakka AS opp.

Prøveleder: Sissel Marthinsen
NKK representant: Lone Gudim

 

 

                             

Leter du etter noe?

180x500-Stott-oss_med_din_Grasrotandel
 

Samarbeidspartnere

 

Ledig annonseplass
Kontakt
dersom du ønsker
å annonsere her!